Naslovna Joga lica Joga Lica – Prirodan fejslifting

Joga Lica – Prirodan fejslifting

autor Anja Nenadovic 26/11/2018

Joga lica-prirodan fejslifting, trajno brisanje bora i zatezanje kože.

Koža je najveći organ našeg tela ,koji štiti sve organe tela brani od infekcija i virusa. Pored još ostalih složenih funkcija koža je važan organ koji nam omogućava komunikaciju sa okolinom. Upravo o stanju i izgledu kože zavisi kako ćemo se osećati,kako nas ljudi doživljavaju. Što ima veliki uticaj na naše raspoloženje i na našu psihu. Izgled i boja kože,njena temperatura i miris menjaju se pod uticajem brojnih činilaca.

Dakle,koža nas štiti ali koža nas i odaje i pokazuje šta se događa sa našim telom i sa našom psihom. Sve što se događa u našem telu,sve telesne promene i sve što proživljavamo,očitava se na našoj koži. Da bismo joj pomogli da održi zdravlje kože,neophodno je da održavamo ravnotežu svojih prirodnih funkcija.

Koža je oblikovana strukturom kostiju i potkožnog mišićnog tkiva,ali elastičnost i tonus kože zavise iskljucivo od kolagena i elastina. Kolagen koži daje strukturalnu čvrstoću,daje joj elastičnost koja je neophodna da bi koža u potpunosti ispunila svoju funkciju zaštite. Elastičnost i fleksibilnost kože zavise od elastina.

Kako se starenjem u koži smanjuje količina kolagena i elastina,koža postaje tanja,stvaraju se bore i koža se opušta!

Kako i zašto starimo

Starenje je postupno slabljenje zbog kojeg organizam ne uspeva održavati ravnotežu svojih funkcija,potpuno slabe njegove rezerve,telo sporije stvara,prima,prerađuje hemijske stvari.

Međutim o načinu kako ćemo stariti,odlučujemo mi sami,svojim ponašanjem,svojim navikama i načinom razmišljanja..

Imamo unutrašnje i spoljašnje činioce starenja:

Unutrašnji:

-genetsko nasledje

-hormoni

Spoljašnji:

-stres

-pušenje

-slobodni radikali

-sunčevi zraci

Stari li vaša koža?

Da,ako opažate:

-bore oko usana

-bore iznad usana

-izraženu nazolabijalnu boru

-Opuštene obraze,stvaranje podbratka

-spuštanje kapaka I obrva

-oči postaju udubljene a pogled umoran

-podočnjaci su izraženi

-koža je izgubila svežinu

-usne su tanje

-na koži se pojavljuju bradavice,mrlje,hiperpigmentacija,kapilari

-koža vrata gubi čvrstoću

Na proces starenja možemo uticati u bilo kojoj životnom dobu. Zdravim načinom života možemo da podstaknemo proces obnove ćelija,poboljšamo stanje zrelih ćelija,poboljšamo odbranu pojedinih  ćelija,sprečimo posledice procesa oksidacije. Sve što uradimo vrlo brzo će se odraziti na vitalnost tela i na koži.

Joga lica je prirodan fejslifting sa specijalno osmišljenim vežbama lica sa kojima za kratko vreme možemo vrlo uspešno da obrišemo mnoge bore na licu,zategnemo kožu, vratimo svežinu,podstaknemo proizvodnju kolagena i elastina u srednjem sloju kože, dobijemo zdrav ten i podmladimo se za 10 godina i više, bez upliva veštačkih supstanci i posećivanja neke od brojnih klinika za estetsku hirurgiju!

Mišići lica u odnosu na ostale mišiće u telu su tanji,manji i vrlo brzo reaguju na vežbe a to znači da ih vrlo brzo možemo ojačati. Osim toga na licu je sloj potkožnog tkiva znatno tanji u odnosu na druge delove tela,dakle mnogo lakše upravljamo mišićima lica i jako brzo dobijamo pozitivne rezultate.

Sa jogom lica možemo zaustaviti proces starenja:

-Nestaju borice oko usana.

-Nestaju bore iznad usana.

-Linija između nosa i usana (nazolabijalna bora) postaje blaža.

-Obrazi su čvršći i dobijaju punoću,podbratak nestaje.

-Kapci i obrve se podižu.

-Pogled dobija sjaj.

-Smanjuju se podočnjaci.

-Koža dobija sjaj i postaje napetija.

-Usne dobijaju punoću.

-Uglovi usana se podižu.

-Koža vrata postaje čvršća

Joga lica je namenjena svima, bez obzira na pol i godine. Ne postoji pravilo kada treba početi sa jogom lica. U 20-30 tim ih možete koristiti preventivno, dok kasnije za rešavanje već nastalih bora.

Naučite jogu lica, jer prave stvari su uvek jednostavne!

Šta dobijate dolaskom na kurs joga lica:

-dobijate skriptu sa preko 50 vežbi lica – birate sami vežbe koje ćete raditi, što zavisi od bora koje imate i na čemu želite da radite u konsultaciji samnom.
-dobijate teorijski deo o koži,mišićima lica, prirodna nega kože,saveti..
-učite zogan masaža lica , koja nam takođe služi za bolju cirkulaciju lica, zatezanje i podmlađivanje.
-na ovom kursu ćete naučiti da dišete pravilno ( jer izvođenjem vežbi lica zajedno sa produbljenim disanjem dobijamo jači efekat svake vežbe, dodatno opuštamo mišiće lica i olakšavamo sebi mnoge zahtevne vežbe, podstičemo cirkulaciju krvi i omogućavamo dotok više kiseonika i time više hranljivih materija dolazi do ćelija kože).
-dobijate moju podršku i motivaciju tokom kursa i nakon  završenog kursa, jer u pitanju je nova veština, nova navika kojoj je potrebno vreme da se usvoji. A kada se usvoji postaje ritual i zadovoljstvo.

Uložite trud u spoljni izgled lica koje je uvek izloženo tuđim pogledima, ali i našem ogledalu. Povratite svežinu i mladolik izgled lica na prirodan, efikasan i jednostavan način.
Joga lica je namenjena svima, bez obzira na pol i godine. Ne postoji pravilo kada treba početi sa jogom lica. U 20-30 tim ih možete koristiti preventivno, dok kasnije za rešavanje već nastalih bora.
Za sve one koji nisu u mogućnosti fizički da prisustvuju kursu,postoji mogućnost Online – časova.

Takođe, više o jogi lica možete pročitati u intervju koji sam dala za magazin Plezir.

 

 

 

 

Ostavite komentar